Gitaar akkoorden leren spelen

Leer gitaarakkoorden – De meest fundamentele vaardigheden die je nodig hebt om gitaar te leren spelen, is hoe je akkoorden moet spelen. Dit is de basisstap bij het leren gitaar spelen. Er zijn veel boeken en artikelen over akkoordtheorie, de verschillende soorten gitaarakkoorden en hun effecten op muziek, maar het belangrijkste aspect is het spelen van akkoorden.

 

Gitaartabs: Als je een gitaar koopt, moet je een paar gitaartabs aanschaffen om mee te oefenen. Je moet weten wat de verschillende akkoorden zijn. De meeste gitaartabs zijn gebaseerd op een enkel akkoordtype, bijvoorbeeld het A-mineurakkoord.

 

Hoe speel je een gitaartabblad? Om te weten waar een akkoord over gaat, moet je de naam ervan en de betekenis van de naam kennen. Een A-mineurakkoord wordt bijvoorbeeld geschreven als A m. Een majeur wordt geschreven als A M. Je moet ook de volgorde van de akkoorden in een nummer kennen. De voortgang van het nummer kan verwarrend zijn, dus u wilt er een goed begrip van hebben.

 

Hoe speel je een gitaartabblad? Als je eenmaal de naam van het akkoord kent, is het tijd om te leren hoe je een gitaartabblad moet lezen. Als u een gitaartabblad speelt, moet u deze in de volgorde van het nummer lezen. De songprogressie C majeur naar E mineur moet bijvoorbeeld in C majeur naar C E worden gespeeld.

 

De noten en typen van de gitaar: Elke snaar heeft vijf noten (de eerste twee snaren zijn hetzelfde, de derde en vierde snaar zijn verschillend). Er zijn zeven snaren op de gitaar.

 

Het aantal snaren: u moet ten minste vier snaren hebben, bij voorkeur vijf of zes. Als je zes snaren hebt, heb je een extra “halve” maat muziek tussen elke snaar.

 

Barre: Het is normaal dat beginnende gitaristen beginnen met twee maten muziek, of vier maten muziek als ze zes snaren hebben. Barre is de barre van de linkerhand, meestal geschreven op de toets rechts van de fret.

 

Gitaarakkoorden: de akkoorden zijn opgebouwd uit noten, waarvan het geluid wordt gecreëerd wanneer u de snaren aanslaat. Er zijn 12 noten, de “akkoorden” genoemd, en deze kunnen eenvoudig worden gewijzigd met het gitaarstemapparaat (een apparaat dat de noten van de gitaar bepaalt) en / of de piano.

 

Gitaarstemming: het stemapparaat bepaalt hoeveel noten er in elk akkoord zitten. Je kunt deze vinden op de tuner zelf of op een apparaat dat een tunerpedaal wordt genoemd. Tuners zijn er in twee maten, groot en klein, of u kunt het standaard stemsysteem gebruiken, dat een reeks markeringen op de hals van de gitaar gebruikt. Het standaard stemsysteem is gemakkelijk te leren.

 

Toonladder: De toonladder is gewoon een patroon van noten die akkoorden vormen. Je zou de schaal moeten kunnen onthouden.

 

Het lied: als je eenmaal de akkoorden kent en je weet hoe je een liedje moet lezen, is het tijd om de liedjes te leren! Dit is misschien moeilijk, maar niet onmogelijk. Het hangt ervan af hoeveel je gitaar speelt.

 

Hoe een nummer te spelen: Om een ​​nummer te leren, helpt het om te weten hoe u verschillende nummers moet spelen. Veel beginners leren door een nummer te spelen en het vervolgens uit te proberen met een band die bekend staat om hun schrijfvaardigheid.

 

Er is een geweldig boek genaamd “Song Writer’s Guide to Guitar”, dat u waardevolle informatie kan geven over het leren spelen van een nummer. Het leidt u stap voor stap door het schrijven van liedjes. Dit boek geeft je een verscheidenheid aan liedjes en helpt je het liedje te vinden waar je het meest van houdt.